Kocaeli Gazetesi: “Mucit Kobi” YSM, ihracatla büyüyor

Kocaeli Gazetesi: “Mucit KOBİ” YSM ihracatla büyüyor
5 Mayıs 2016
YSM Yazılım Gücünü Arttırmaya Devam Ediyor
8 Haziran 2016
Hepsini göster

Kocaeli Gazetesi: “Mucit Kobi” YSM, ihracatla büyüyor

Kocaeli Gazetesi’nin 16 Mayıs 2016, Pazartesi günkü “Mucit Kobi” YSM, ihracatla büyüyor haberinin detayları:

Ekopolitik programında Çetin Ünsalan’ın konuğu olan YSM Yazılım CEO’su Sedat Yazıcı, YSM Yazılım’ın pazarlama atağı başlattığını belirterek, hedeflerinin 3 farklı kıtaya ihracat yapabilmek olduğunu açıkladı

KOBİ’lere ‘Kullanacağın kadar al ve kullandığın kadar öde’ iş modeliyle genel ve sektörel yazılım çözümleri sunan YSM Yazılım; 2016 yılını ‘YSM Bulut Yılı’ olarak ilan etti ve pazarlama atağı başlattı. Doğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika bölgelerine öncelikli ihracatı hedefleyen YSM,  ilk ihracatını 2016 şubat ayında gerçekleştirdi. Bu yılın ilk üç ayında elde ettiği ciro ile 2015 yılının cirosunu dörde katladı. Bunda da İran’a yaptığı ihracat önemli rol oynadı.

 

YURT DIŞINDA OFİS AÇMAYI PLANLIYOR

Avrupa’da ve Amerika’da ofisler açmayı planlayan YSM Yazılım, 2007 yılından beri yaptığı 1.5 milyon Euro’nun üzerindeki AR-GE çalışmalarının neticesini 2015 ve 2016 yılında görmeye başladı. Kocaeli Üniversitesi Teknoparkı’nda AR-GE faaliyetlerini sürdüren YSM, 2015 yılında imzaladığı sözleşmelerle Turkcell Kurumsal ile MB (Medium Business) segmentine ve İş Bankası iştiraki İŞNET, İŞ360 çözümü ile ofislere ve şantiyelere yönelik çözümler sunmaya devam ediyor.

 

SEDAT YAZICI, EKOPOLİTİK PROGRAMINA KONUK OLDU

26 Nisan Salı günü Ekopolitik programında Çetin Ünsalan’ın konuğu olan YSM Yazılım CEO’su Sedat Yazıcı, yerli ve milli kaynaklarla geliştirdiği yazılımların ihracatı ile ilgili bilgi verdi. Programda ayrıca kamuda ve sektör kuruluşlarının yaptığı güzel çalışmaların yanı sıra teminat ekonomisinden risk ekonomisine geçişi dile getirerek yazılım ihracatının artışı ile ‘bacasız sanayi’ yazılım ihracatının önündeki engelleri sıraladı.

Yazıcı, yerli yazılım sanayisinden, yazılım ihracatına ve yeni Ar-Ge kanununa kadar bir çok konuda yol haritası oluşturulması adına detaylı açıklamalarda bulundu.

 

“HEDEF EN AZ BİN MÜŞTERİYE ULAŞMAK”

YSM; satış sonrası hizmetlerini güçlendirmek için bir  yeni bayilikler veriyor. Video tabanlı online eğitim videoları ile bayilerinin destek süreçlerini kolaylaştırmak için de çalıştıklarını söyleyen Yazıcı, “Hedefimiz 2016 yılında en az bin adet müşteriye ulaşmak ve 3 farklı kıtaya ihracat yapabilmek. Yazılımlarımızı yerli ve yabancı partnerlerimizle dünyaya açmak istiyoruz. Şimdilik Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça ve Rusça olmak üzere 6 dili destekliyoruz” dedi.

 

BAŞARIYLA BÜYÜYOR

2000 yılında işe başladığı Sabancı Holding şirketlerinden BimSA’dan kendi isteğiyle ayrılarak ArtWin.Net’i kuran Sedat Yazıcı, 2.5 yıl Sabancı Holding’te yöneticilik eğitimi de aldı. 2007’de Kocaeli Üniversitesi Teknoparkı YSMsuite isimli AR-GE projesini kabul etti. “W” harfinden dolayı ArtWin.Net şahıs şirketini Limited şirkete çeviremedi ancak ArtWin.Net ismini marka olarak kullanmaya devam etti. Böylece YSM Yazılım, startup bir şirket olarak KOÜ Teknopark’ta 2008 Ocak ayında sıfırdan yeniden başladı. YSM ismi ‘Yazıcı Software Market’ olarak başladı ve YSM.BULUT YAZILIM MARKET olarak da başarıyla büyüyor.

 

YAZILIM PAKETLERİ SUNUYOR

CRM, Ön Muhasebe, Şantiye Yönetimi, Hukuk Bürosu Yönetimi, Üretim Yönetimi ve Endüstri 4.0 hazırlık çözümlerinin yanı sıra satın almadan satışa, kurumsal risk yönetiminden hedeflerle yönetim ve stratejik plana kadar geniş bir ürün portföyüne sahip bir yazılım şirketi YSM. YSMsuite çözümünü de 2010 sonunda buluta taşıyan YSM; 2011’de bu pazardaki teknik tabirle “multi-tenant” mimarideki ilk bulut yazılım şirketlerinden biri oldu. KOBİ’lere “kullanacağın kadar al ve kullandığın kadar öde” iş modeliyle bir nevi abonelik sistemi ile yazılım paketleri sunuluyor.

 

“MÜŞTERİ DOSTU ŞİRKET”

Sedat Yazıcı, kiralama sürecini şöyle anlatıyor: “Müşterilerimiz özellikle de KOBİ’ler, esnaflar, müteahhitler kullanacağı hazır paketlerimizden birini seçiyor veya firmasına uygun paketlerden kendi özel paketini kendi oluşturabiliyor. Paketlerin lisans bedeline, kullanan kişi sayısına göre de kullanıcı lisans bedeli ekleniyor ve aylık/yıllık abonelik bedeli oluşuyor. Bazı paketlerde eğitim gerekmiyor, bazılarının online eğitimi var video tabanlı. Bazılarının ise müşteri yerinde eğitim şekli var. Paket tercihini, süresini, kullanıcı sayısını, eğitim şeklini, her şeyi müşteri kendisine nasıl uyuyorsa kendi yapıyor. Bu şekliyle bile tamamen müşteri dostu, kullanıcı dostu bir şirket YSM Yazılım.”

 

“DAHA YÜKSEK BİR BULUT PLATFORMU”

Yurt içi yayılım politikasını sürdürürken de yurt dışı ihracat için de bu yeni iş modelinin yüksek katma değer yaratacağına ve gelir olarak da sürdürülebilirliği ve karlılığı daha yüksek bir bulut platformuna dönüşeceklerini belirten Yazıcı, pazarda yerli ve yabancı sektör devleri ile stratejik işbirlikleri imzalamaya devam ettiklerini paylaştı.

YSM’ye biz de başarılar diliyor ve yerli bir yazılım firmasının parlayan yıldızını takip edeceğimizi ve siz değerli okurlarımızla buluşturmaya devam edeceğimizi hatırlatmak istiyoruz.

Kaynak: http://www.kocaeligazetesi.com.tr/mucit-kobi-ysm-ihracatla-buyuyor-666035h.htm

Haberle ilgili görseller:

kocaeli-gazetesi-mucit-kobi-ysm-ihracatla-buyuyor-1000Büyültmek için üzerine tıklayınız…

Paylaş