GİB’in Yeni Hazırladığı Tebliğ ile Tüm E-Dönüşüm Uygulamaları Yürürlüğe Girdi!

İş Bankası ve YSM Bulut Online İşletme Yazılımlarında İş Birliği Yaptı
15 Ekim 2019
YSM Yazılım Ekibi 2020 Yılı Kick-Off Toplantısını Kocaeli Ramada Plaza’da Gerçekleştirdi!
15 Ocak 2020
Hepsini göster

GİB’in Yeni Hazırladığı Tebliğ ile Tüm E-Dönüşüm Uygulamaları Yürürlüğe Girdi!

E-Dönüşüm gereksinimleriniz için ilgili yazımızı okuyabilir ve PİR Yazılım ve YSM Yazılım ile e-dönüşüm yapabilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nca hazırlanan tebliğ 19.10.2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı’nca imzalanmasıyla yerleştirilmiş. E-fatura ve çeşitli e-Dönüşüm başlığı içeren yeni tebliğe göre istediğiniz şirketiniz de çok yakında mükellef olabilir.

E-Dönüşüm’ün Adresi YSM BULUT (YSM Yazılım ve PİR Yazılım) şirketler bir telefon kadar, bir e-posta kadar. Sadece e-Fatura, e-Defter değil, KEP, UETS ve e-imza servisleriyle de hizmetinizdeyiz.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nca 19.10.2019 tarihinde hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile birlikte elektronik belge bütünlüğünün sağlanması hedeflendi.

Bu tebliğ ile birlikte e-dönüşüm sürecinde hızlı bir hareketlilik yaşanacak. Yayımlanan tebliğe göre; e-arşiv fatura, e-belge, e-bilet, e-dekont, e-alım-satım belgesi, e-fatura, e-gider pusulası, e-irsaliye, e-kayıt, e-müstahsil makbuzu, e-serbest meslek makbuzu, e-sertifika gibi e-dönüşüm seçeneklerini listeleme girdi.

 

Tebliğinizi yapan önemli bir şey

Zorunluluk kapsamlıındaki tüm tebliğleri ve maddelerini güncelleyerek inceleyebilmeniz için aşağıdaki gibi bir haritada birleştirdik.

 

Resmi büyütmek için tıklayın.

e-Faturada Sınır 10 milyondan 5 milyona İndi!

Tebliğinizi 2018 veya müteakip yıllık cirosu 5 milyon TL’yi aşan mükelleflere 1 Temmuz 2020’ye kadar e-Fatura ve e-Defter uygulamalarına geçiş zorunluluğu getirildi. e-Fatura mükellefi olan şirketler ile bağımsız denetime tabi olanlardan bağımsız kurumlar ve kuruluşlar da bağlı olarak bağlı olarak e-Defter uygulamasında geçiş yapmaları tebliğ edildi.

e-Faturadan e-Arşiv Faturaya Geçiş Yapacak Olanlar Dikkat!

1 Ocak 2020’de e-Fatura mükellefi olan tüm şehirlerde e-Arşiv Fatura’da zorunluluğu getiriliyor. Ayrıca bir tane e-Belge mükellefi olmayan firmalar 1 Ocak 2020’den itibaren günlük olarak limitlerin üzerinde kağıt fatura kesemeyecekler. Fatura üst limitleri vatandaşa kesilen faturalar için 30.000 TL, mükellefe kesilen faturalar için 5.000 TL olarak uygulanacak. Bu limitler günlük olarak uygulanacak ve parçalı fatura kesilemeyecek.

e-İrsaliyeye Geçiş İçin Son Tarih 01.07.2020!

Cirosu 25 milyon TL ve üzeri olan şirketler ile maden, şeker, demir-çelik, EPDK lisansına sahip firmalara e-İrsaliye zorunmasında oldu. Buna göre ilgili firmaların 1 Temmuz 2020’ye kadar e-İrsaliye lazım geçmesi lazım. Ayrıca komisyoncu veya tüccar olarak sebze ve meyve ticaretiyle uğraşan mükellefler için e-İrsaliye geçiş tarihi 1 Ocak 2020 olarak belirlendi.

Serbest Meslek Erbapları İçin e-SMM!

Yapılandırılmış ile beraber serbest meslek erbaplarının 1 Haziran 2020’ye kadar e-SMM kullanması zorunlu hale geldi.

e-Müstahzil Makbuzuna Geçiş!

e-Fatura uygulamasına dahil olan mükelleflerin çiftçilerden gerçekleştirdikleri zirai mahsül alımlarında kağıt ortamda düzenledikleri müstahsil makbuzlarını 1 Temmuz 2020’den itibaren elektronik ortamda e-Müstahsil Makbuzu olarak düzenlenmesi zorunluluğu getirildi. Komisyoncu veya tüccar olarak sebze-meyve ticareti yapanlar için ise zorunlu geçiş tarihi 1 Ocak 2020 olarak belirlendi. Komisyoncu ve tüccarlar için e-müstahzil makbuzu dışında e-fatura, e-irsaliye gibi tüm e-dönüşüm araçları da zorunlu hale geldi.

Bilet Sisteminde Dönüşüm e-Bilet!

e-Bilet uygulaması kara ve deniz taşımacılığında D1 yetki belgesi bulunanlar ile yerli ve yabancı film gösteriminde bulunan kurumlar oluşturdukları biletleri elektronik olarak oluşturacak ve iletecekler. Türkiye’de tam mükellefi olmayan havayolu firmaları hariç e-Bilet uygulamasına dahil olanlar e-Fatura uygulamasına da dahil olmak zorundalar.

2018 ve 2019 yılı cirosu 5 milyon tl ve üzeri olanlar için e-Fatura ve e-Arşiv faturaya geçiş zorunluluğunun devam ettiği unutulmamalıdır aksi takdirde cezai bir işlem ile karşılaşılabilir.

Tebliğ detayı için tıklayınız.

Bilgi İçin: 0262 341 40 04 / www.ysm.com.tr

E-Dönüşüm’ün Adresi YSM BULUT (YSM Yazılım ve PİR Yazılım) siteleri: KEP (Kayıtlı Elektronik Posta), e-Fatura, e-İmza, e-Defter, e-Arşiv, e-SMM vb. e-Dönüşüm hizmetlerini YSM Yazılım’dan ve PİR Yazılım’dan sunmak.

✓ E-Ticaret firmalarına KEP zorunluluğu

Fat e-Fatura, e-Arşiv fatura zorunluluğu

Defter e-Defter ve e-Arşiv yıl sonu defterleri

 

E-Dönüşüm hizmetleri başvurusu için lütfen tıklayınız .

Paylaş