Tarihçe

Kuruluş

1996 yılından beri IT (Bilişim Teknolojileri) alanında faaliyet gösteren Yazıcı Grup bünyesindeki bir yazılım ve bilişim teknolojileri şirketler grubuyuz. 1996 da Alfa Yazılım Danışmanlık Ltd. olarak İstanbul’da başladık. İlk başta PC satışı ve Özel klinik ve hastanelere küçük ticari uygulamalar ve bilişim sektörü yazılımı üreten firma, 17 Ağustos 1999 depremi sonrası Kocaeli’ye dönüş sebebiyle ortaklık devri yapıldı. Deprem sonrası 2002 yılında ArtWin.Net Yazılım ve İnternet Çözümleri ismiyle tekrar hayata geçirildi. ArtWin.Net şahıs firması 2008 başında YSM Yazılım ve Bilişim Teknolojileri Ltd.’ye dönüştü.

Gelişim

  • 2002

    2002 yılında ön muhasebe teknik servisi ve üretimi faaliyetlerine yoğunlaşan Artwin.net, 2003 yılında digital ajans işleri, e-ticaret ve web işlerini de yapmaya başladı.
  • 2004

    2004 yılında ise ön muhasebenin e-ticarete entegrasyonu gerçekleştirildi. Daha sonraları Üçgen adlı okullara yönelik dinamik web sitesi üreten EasyWEB yazılımımız ile beraber 2005 yılında belediyelere, fabrikalara, san. ve ticaret odalarına özel paketler geliştirilerek sektörel paketler ortaya çıkarıldı.
  • 2006

    2007 yılı başlarında İş bankası ortak servis merkezi (maximum kartlar bölümü) intranet portali yapıldı. Diğer kurumsal web içerik yönetimi uygulamaları onlarca şirkete uyarlandı.
  • 2008

    2008 yılında Kocaeli Üniversitesi bünyesinde yer alan teknoparka taşınıldı. Böylece ArtWin.Net şahıs firması W harfinden dolayı limited şirket olamadığından YSM Yazılım ve Bilişim Teknolojileri Ltd.’ye dönüştü. Aynı dönemde Kocaeli Sanayi Odası için Pricewaterhousecoopers (PWC) Türkiye danışmanlığında sektörel performans ödülleri yarışması yazılımı geliştirildi.Hala aynı projeyi her yıl YSM olarak geliştirmeye devam etmekteyiz. 2008 yılında Brisa MES & ShopFloor projesinde elde ettiğimiz üretim yönetimi yazılımını internet tabanlı olarak her yerden erişilebilir yazılıma dönüştürme fikriyle Enpay A.Ş. için trafo sektörüne özel ve genel üretim şirketlerinin de işini göreceği ArtMES (Art of MES) adlı üretim yazılımı yazıldı.
  • 2009

    2009 yılında kurumsal kimlik projesi sonuçlanarak Dijital PR (KİK) adlı ürün çıktı. Aynı dönemde Eti Holding’e hedeflerle yönetim ve bireysel performans özel yazılımı ile ilgili destek verildi. Alianz Türkiye ile NPS (Sigorta sektörüne Özel Call Centerlar için müşteri memnuniyet ölçüm yazılımı), stok yazılımı ve evrak muhaberat yazılımları olmak üzere üç projeye destek verildi. Doğu Marmara Kalkınma Ajansına Easyweb Ajans modülü yapıldı. Aynı ajansa 2010’da bağımsız proje bağımsız değerlendirici yazılımı yapıldı. Bu yazılım 2010 sonunda Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (DAKA) teslim edildi ve başarıyla devreye alındı.
  • 2010

    2010 yılında CRM, İşbirliği (Collaboration) ve MES uygulamalarının protopipi tamamlandı.ArtMES, yeni altyapı ile EVET.MES’e dönüştürülmüş oldu. 2010 sonunda TOBB’un fuar rehberinin web ve cd de çalışan fuar rehberi yazılımı yapılarak teslim edildi ve mobil uygulamalarının geliştirilmesine başlandı. 2010 yılı sonunda KOSGEB’den Kurumsallaşma için Yönetim Araçları (YSM SMTB) Ar-Ge desteği alındı, YSM.MTB paketlerinin alt yapı çalışmalarına başlandı.
  • 2011

    2011 yılında dünyanın 4. büyük derecelendirme şirketi olan JCR firmasında şirket derecelendirmesi yaptırıldı. JCR desteği ile 5 yıllık stratejik planlama ve T+5 bütçe projeksiyonu yapıldı. 2011 başında Eti Holding tecrübesiyle elde ettiğimiz know-how ile daha farklı AR-GE çalışmalaırnı da birleşitirerek IK ve Bireysel performans yönetimi Evet.HR a dönüştürülerek geliştirilmeye devam etti. 2011 ortalarında KOSGEB’den YSM Mükemmellik Yolculuğu projemiz ile KOSGEB Kobi Proje desteği de alındı. YSM Mükemmelik Yolculuğu Projesi 1 yıllık desteğe hak kazandı ve başarı ile tamamlayarak benzer destekler alınmaya hak kazanıldı. Aynı dönemde Kalder juri üyelerinin desteği ile EFQM Özdeğerlendirme ve Mükemmellik yazılımı tamamlandı. 2011 sonunda PWC desteği ile kurumsal risk yönetimi yazılımına başlandı (ERM) ve SMTB projesinin kurumsal ve performans yönetimi modüllerine başlandı.
  • 2012

    2012 yılında ilk çeyrek sonu itibarıyla KOSGEB SMTB projesi başarı ile tamamlandı ve Kosgeb endüstriyel uygulama desteğine hak kazandı. Aynı dönemde Mükemmellik Yolculuğu projesi de tamamlandı. 2012 ortalarında Hereke’deki köklü ve başarılı bir şirket olan Han Halı aile şirketinin Kurumsallaştırma ile ilgili yazılım, Dijital PR ve danışmanlık projesine başlandı. Aynı zamanda proje taahhüt yazılımı YSM.Pir mekanik taahhüt sektörüne uyarlanarak Demir Ok Müh. firmasında devreye alındı. 2012 sonunda banka ve telekomünikasyon sektörüne ödeme sistemleri yazılımı üreten Smartsoft firmasına arayüz ve altyapı yazılımı, özel bir banka projesi için gerçekleştirildi.
  • 2013

    2013 yılında ilk çeyrek itibarıyla bulut sistemlerde çalışan yazılım çözümleriyle ilgili satış ve eğitim hizmetleri alanlarında bayilik verme çalışmalarına başlandı. Alınan danışmanlık hizmetleri ile yeni satış-dağıtım stratejileri geliştirilmeye başlandı. Bulut sistemler üzerinden online yazılım kiralama ve yönetim sistemi kurmakla pazarlama-satış-abonelik-faturalama-tahsilat ve teknik destek süreçlerini %100 online hale getirmek amaçlanmış ve proje olarak üzerinde çalışılmaya başlanmıştır.
  • 2014

    2014 yılında YSM.Bulut markası daha ön plana çıktı ve YSM Yazılım olarak Satınalma iş modeli yerine Kiralama (SaaS) iş modeline direkt geçiş yapıldı. 2013’de 2 iş modeli birlikte uygulanıyordu. Kiralama hizmeti yerine Satınalma’yı tercih edip bulut sunuclar yerine kendi sunucularında YSM paketlerini kullanmak isteyen müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. 2014 üçüncü çeyreğinin sonunda YSM.Bulut Platformu AR-GE ve Ensütriyel Uygulama hibe projemiz 18. ayında başarıyla tamamlandı. Böylece YSM son 3 yılda hepsi başarıyla tamamlanan 3 hibe destekle iş süreçlerini, ürünlerini geliştirmiş ve maliyetlerini nisbi olarak azaltmaya çalışmıştır. Özellikle ön muhasebe (T360) , pazarlama, satış, CRM (F360) ve şantiye yönetimi müteahhitlik (Pir) yazılımları bu yıl en çok talep gören ürünler oldu.
  • 2015

    2015 yılının birinci çeyreğinin sonunda yeni kurulmuş girişimlere ve startup şirketlere CHark isimli Bulutta Fatura ve Finans paketi piyasa sürüldü. Chark YSM.Bulut 360 kategorisindeki Genel (yatay sektör) ürünlerinden biridir. “Elle Fatura Kesmeye Son”, “Finans Cepte” gibi temalarla mikro KOBİ’lere özel kiralık (SaaS) çözümler üreten YSM ürünlerine ilgi her ay daha da fazla artmaktadır.
    2015 yılı ilk yarısında YSM; Türkiye’nin en büyük özel bankası olan İş Bankası’nın İŞNET şirketi ve ikinci yarısında ise Türkiye’nin en büyük GSM şirketi TURKCELL ve SUPERONLINE şirketleriyle Satış ve Kampanya Sözleşmesi imzalamıştır. Ayrıca Türk Telekom Grubu, Vodafone Türkiye, Microsoft Türkiye, DorukNet, MedNautilus, TürkKEP, FIT gibi Türkiye’nin önde gelen Bulut oyuncuları ile de iş birliği çalışmaları yürütmeye devam etmektedir.
  • 2016

    2016 yılının ikinci çeyreğinin başında 4.5 G ye geçiş yapıldı ve Turkcell 2016 Teknoloji Günü'nde YSM BULUT ürünlerinin 4.5G lansmanı yapıldı. Ekonomi Gazetecileri Derneği ile yapılan sponsorluk ulusal PR çalışmaları başlatıldı.İlk büyük ihracatımızı bu dönemde gerçekleştirdik. Bu ihracatımız Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklendi. Turkcell KOBİ Kataloğu projesine seçilen 3 KOBİ ürün ailesinden biri olduk ve bu kataloğa giren 3 ürünümüzle Turkcell ile birlikte Turkcell müşterilerine 4.5G özel cihaz ve bulut yazılım kampanyası düzenledik. Bu yıl bir önceki yıla göre ciromuzu ihracatımızın da katkısıyla 4 katından fazla artırdık. Son çeyrekte katıldığımız SANTEK fuarında bir makine üreticisinin "PİR yazılımınızda proje yönetimi var, üretim yönetimi MES de yazmışsınız bu iki çözümü birleştirerek proje bazlı imalat yapan firmalara PİR yazılımını neden sunmuyor sunuz?" cümlesiyle PİR'i ikincil bir sektöre dikey çözüm olarak konumlandırdığımız bir yıl oldu bizim için.
  • 2017

    2017 yılına da yine ihracatla başladık, 2016'daki olaylardan ötürü bozulan piyasaların biraz daha düzeltmeye başladığı süreçte yeni paketler ve modüller geliştirmeye YSM BULUT ürünlerini Türkiye'nin bir çok ilinde daha çok kullandırmak amacıyla Yayılım Projesi başlattık ve yurt içi satışlarımızı ivmelendirdik. Bayi Kanalı yapılanmasını başlattık. İlk Ana Bayi toplantımızı gerçekleştirdik ve müşteri (lisans) adedinde 2 kat artış yakaladık bu yılda. Kullanım kolaylığı ve kullanıcı deneyimini iyileştirme yılımız oldu 2017. Üretim Yazılımımız MES in KOBİ işletmelerine uyarlanması, TOY Organizasyon Yönetimi Yazılımı ve PİR'in Hizmet Taahhüt sektörüne uyarlanarak 3 ana sektöre konumlanması gibi yenilikler ve iyileştirmeler bu yıla damgasını vurdu.Dijitalleşme pkaetlerinden YSM Drive ürününü tamamladık. Mutlucell SMS servis entegrasyonunu tamamladık. ODC e-mail entegrasyonunu tamamladık. Finansal Teknolojiler yani FinTech çözümlerimizden Online Tahsilat ürünümüzü Asseco ve İş Bankası Ödeme Sistemleri biriminin de katkısıyla başarıyla tamamladık. İş Bankası KOBİ işletmeleri bizim yazılımlarımızın içinden müşterilerinden tahsilat talep edebiliyor, hatırlatıyor ve kredi kartıyla tahsil ederek, nakit akışını daha iyi yönetebileceği hale getiren çalışmalarla yılı tamamladık.
  • 2018

    TAY Ticari Araç Yönetimi ürünümüzü duyurduk. CHARK ve YSM360 yazılımlarımızı CHARk markası altında konumlandırdık ve CHARK yazılımımıza Pazarlama, Satış, CRM, Satınalma, Üretim, vb. bir çok paket ve modül ekledik, konsolide ettik. PİR yazılımımızı spin-off yaparak YSM'den ayırdık ve PİR YAZILIM A.Ş. yi hayata geçirdik. PİR ürünümüz artık yeni Amonim Şirket olarak kendi markası Şantiye, İmalat ve Hizmet olmak üzere 3 ana sektörde müşterilerimizin işlerini daha iyi yönetebilecekleri bir yönetim platformuna dönüştü. Dijitalleşme çalışmalarımız arasına FinsureTech başlığı altında Insuretech çözümlerini de ekledik. FinTech ve InsureTech çalışmalarımızı FinsureTech projemizle ile FinTeKredi ürünümüzle kamu, özel, katılım bankaları, Sigorta Şirketleri, Faktoring, Leasing, gibi tüm firmaların içinde yer alacağı FinsureTech platformumuna dönüştürme projemizi başlattık. Bayilik kanalı çalışmaları kapsamında bayi sayımızı 3 katına çıkardık, ihracat konusunda da başta Amerika, Almanya, Rusya, Azerbaycan, Kamboçya, Kıbrıs ve Afrika ülkeleri olmak üzere bir çok ülkede pazarlama çalışmalarımızı da genişlettik. Başarılı ve güzel bir yılı daha tamamladık.

Mevcut modüllerin ve paket ürünlerin sektörelleştirilmesi, yatay ve dikey olarak geliştirilmesi çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca mevcut ürünlerin mobil uygulamalarının (mobile-apps) çalışmaları da hızla devam etmektedir. Mobilite konusunda en hızlı uygum sağlayan teknoloji şirketlerinden biriyiz.

Devir hız ve maliyet devri ve çözüm adresi de biziz.

Gelinen Nokta

YSM kuruluşundan bu yana, maliyeti en aza indirmek ve verimliliği artırmak için işletmelerin günden güne daha da iyileşeceği kullanıcı dostu teknolojik bir ortam yaratmaya odaklanmıştır. Karmaşık ve aşırı yüklü çözümleri kullanmak zorunda kalan işletmelerin sıkıntısını giderecek çözümlere ağırlık vererek 2000+ ekran ve 100+ modülden oluşan çok büyük bir yazılım ailesi ürettik.

Yazılım Fabrikası gibi düşünebilirsiniz YSM’yi ve çözümlerini. Lego gibi düşünün. İhtiyacınız olan yazılım modüllerini seçerek istediğiniz tam size uygun olacak çözümü seçebilme özgürlüğü tandık. Bu da çok yoğun, özenli ve disiplinli bir AR-GE süreci gerektiriyordu.

Ayrıca yatırım yapılan mevcut yazılım ve ERP çözümlerinden memnun ve devam etmek istiyorsanız birleştirme (veri entegrasyonu) yeteneğimiz ile müşterilerimizin finansal ve insan kaynağını koruma ve daha etkin kullanabilmelerine de fırsat sağlamış oluyoruz. Doğal olarak sadece ihtiyaç olan yatırım yapılabiliyor.
Biz diyoruz ki “yazılım = yatırım”.

AR-GE süreçleri sonucu hazırlanan yazılım ürünlerimiz için ana sloganımız “Simple” and “Super” yani “Basit ve Süper”. Ana önceliğimiz hızlı benimsenme yeteneği ile iş birimleri arasında uyum ve yönetim uygulamalarında verimliliği hızlandırabilen çözümler üretebilmektir. Bu da (süper) fonksiyonel derinlikten ve bir o kadar da (basit) kolay kullanılabilmekten geçmektedir.

Firmamız sadece bulunduğu ilde, bölgede değil; ulusalda tüm Türkiye’de ve yakınımızdaki 3 kıtada etkin olmaya çalışıyor. YSM iş fırsatlarını kollayan “iyi yazılım şart”, bu yetmez “iyi danışmanlık şart” ve hatta çok satmam için “iyi pazarlama şart” diyen müşterilerimizin her zaman yanlarındayız.